Profielfoto-2018.jpg

OVER REMKO

Remko de Waal (g. 1989) is werkzaam als freelance fotograaf, en specialiseert zich in de fotojournalistiek. Daarnaast levert hij ook zakelijke fotografie voor diverse bedrijven en overheden.

Als vaste freelance fotograaf voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) fotografeert Remko de meest uiteenlopende onderwerpen, van de formatie van Rutte III op het Binnenhof, het proces tegen PVV-leider Geert Wilders tot de nasleep van de vliegramp met de MH17 in Nederland. 

Zijn zakelijke fotografie bestaat voornamelijk uit het maken van (journalistieke) bedrijfsreportages, eventfotografie en portretten voor diverse opdrachtgevers.

Heeft u een vraag, een opmerking of wilt u meer informatie? Neem contact op!

KLANTEN

Ik werkte eerder samen met diverse opdrachtgevers waaronder:

ZILVEREN CAMERA

ZC-expo-koning-01-mindersat.jpg

Remko won sinds zijn begintijd als fotograaf diverse prijzen bij de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor de fotojournalistiek in Nederland.

  • 2019: Nominatie voor de Prinsjesfotoprijs, een prijs voor de beste politieke foto van het jaar, met een foto van de zwaar beveiligde burgemeester Jos Wienen op de Grote Markt in Haarlem.

  • 2019: 1e prijs in de categorie 'Nieuws Nationaal - Enkel' met een foto van de voeten van Maarten van der Weijden na het staken van zijn 11Stedenzwemtocht in Friesland.

  • 2019: 2e prijs in de categorie 'Nieuws Nationaal - Enkel' met een foto van de zwaar beveiligde burgemeester Jos Wienen op de Grote Markt in Haarlem.

  • 2019: 2e prijs in de categorie 'Nieuws Nationaal - Serie' met een serie over de 11Stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in Friesland.

  • 2019: Nominatie voor de Publieksprijs van de Zilveren Camera voor de foto van de voeten van Maarten van der Weijden na het staken van zijn 11Stedenzwemtocht in Friesland.

  • 2018: Nominatie voor de Prinsjesfotoprijs, een prijs voor de beste politieke foto van het jaar, met een foto van de ontmoeting tussen premier Rutte en ‘'treitervlogger’’ Ismail Ilgun in de Tweede Kamer.

  • 2017: 2e prijs in de categorie 'Nieuws Internationaal' met een foto van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn.

  • 2017: 3e prijs in de categorie 'Politiek' met een foto van premier Mark Rutte die een bezoek brengt aan de grens tussen Noord- en Zuid-Korea.

  • 2015: 3e prijs in de categorie 'Binnenlands Nieuws' met een foto van de rouwstoet met slachtoffers van vliegramp MH17.

  • 2014: 3e prijs in de categorie 'Cultuur & Entertaiment' met een foto van deelnemers aan de eerste Color Run in Nederland.